ruedelamode

The great journey

Kategori: Allmänt

Efter två veckor i Bondi började fingrarna klia, och en krypande ångest över att inte ha några framtidsplaner infann sig. Så vi gick, men flip flops och saltigt hår, in på olika resebyråer. Tror det var mest egentligen för att bläddra i broschyrer och få ett hum om vad som fanns att göra. Slutade med att vi bokade in en 4-veckors resa med accommodation och alla east coast'ens must do's. Säga vad man vill om självdisciplin och förmågan att inte falla för säljares knep, men det blev en bra resa i alla fall.
Vi började med att ta flyget till Cairns i norra australien. Där är det varmast. Vi tänkte alltså åka med värmen i ryggen neråt, eftersom den efter hand kommer även dit. Cairns.... litet. Mer eller mindre en gata med glassbarer, pubar och lite snorkel -och badbutiker. Ingen strand, men träsk. Risk för krokodiler, fast det då inte syntes ett enda spår av nåt som skulle kunna vara en croc. Så folket i Cairns badar i en lagun (dvs en pool). Mysigt poolområde med trädäck och vajande palmer. Vilda-västern inspirerad klubb med mörkt mahogny, tunga träpelare och skjortbeklädda victoria-australienare. Mycket trevligt! Mycket poolhäng, en djungeltur med waterfalls och sägner, härlig yatch-liknande båt med världens härligaste personal och snorkelutrustning ut i barriärrevet, utgång och tricks med resans första gasspis (gaaah!).
Från Cairns tog vi Greyhound-bussen till Mission Beach för Ida och Marias skydive. Lät fett härligt! Dock inget jag vill punga ut två tusen spänn på. Den klassiska 10$-pizzan till lunch, stek på stranden (seriöst världens varmaste vatten!), skydive-bilder på instagram, funderingar kring om vi skulle äta ägg eller sylt till middag (ingen mataffär efter 5pm, minsta orten på jorden), blev hamburger-grillning by the pool, golden gaytime-glass och noodle-solande i poolen.
Därifrån gick lasset till Airlie Beach. Större än Mission Beach (såklart, en ärta är större än MB), och mer likt Cairns. Också lagun pga stingrasers, inte krokodiler den här gången. Ganska tidigt tog vi vårt pick och pack (som vi packat i weekend bag-form) och begav oss med kartan i hand till den lilla lyxhamnen. Följande tre dagar spenderades på en stor kappseglingsbåt kallad the Boomerang. Blandat folk: en del par, gulliga holländare, yngre tyska tjejer, högljudda engelsmän osv. Mycket god mat, mycket blåst, stort vitt skrov som guppar på vågorna, stag som vajar glittrande vatten och sol. Big fail på att vi valde att inte ta med goon. Men tack vare våra underbara sinnen och människor som delade med sig blev det en underbart härlig resa på havet och bland kritvita sandstränder.
Väl hemma i Airlie beach igen blev det - hör och häpna - en utgång till innan vi åkte vidare kommande morgon. Förfest på hostelets faktiskt väldigt rymliga balkong med lite svenska killar, vingliga steg ut i (vänster) trafiken, strömavbrott, diffust dansgolv med det ena kända ansiktet efter det andra från Boomerangen och vem-i-rummet med nyfunna vänner som i stunden kändes som gamla barndomsvänner (underbart när det händer) innan vi somnade pladask i vår sjukhus-korridor-dorm. Ida säger: ingen kommer orka läsa den här novellen. Alltså kör vi en cliff-hanger. To be continued....
La Laguna
 
Vårt kära hostel (orange is the new black..)
Minimarknad i mini-Cairns
Som vi sett fram emot The great Barrier reef!
I vattnet direkt
Dykaaa
Vi trampade runt på en liten ö av sand mitt i oceaner av hav. Så jävla ballt! 
Mini-yatch till båt kan man säga. Äääälskade b
Bebinda.. falls (?). Minns inte namnet, men jävligt högt var det.
Lite bussresa mellan stopp
Kan det ha varit här vår - faktiskt - osunda relation till selfies tog fart?
Spana på fåglar (dvs de där strutsliknande fåglarna som attackerar människor, kapar av halsen och därmed benämns som världens farligaste djur. Såg inga dock som tur var..)
Denna spot - hur härlig?!?!?!
Landat i Mission Beach, världens minsta by. Till lunch; pizza eller pizza?..
Mesta livet på gatorna var den här
Steka på stranden efter Ida och Marias skydive. Första stoppet på resan där havet faktiskt var varmt nog att ligga i ett tag.
Det här är Marias bild på en fallskärmshoppare. (Tänkte låtsas att det var hon..)
Fanns inte mycket att göra (eller äta) förutom att grilla
Rätt mysig liten resort ändå
Godaste glassen
Slappa, snacka, äta glass, kolla film med nyfunna vänner i mini-lada ute i nattmörkret
 
 
Ta bussen vidare
Lunchstopp längs de stora country roads'en
Framme i Airlie beach och i stormvind på väg till 3-dagars segeltur
 
 
"Sting suits" som vi fram till bara någon vecka sen trott var mot brännmaneter, och slarvat lite med, var emot "stinger-fiskar". De som dödade han krokodilkillen vad han nu heter haha..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: