ruedelamode

Langkawi

Kategori: Allmänt

Efter att magsjukan lagt sig och de fem dagarna eller vad det nu var passerat, hoppade vi på en long tail boat till Krabi. Där bodde vi en natt i ett halvkalt rum med fan. Så jäkla varmt!! Aldrig mer fan om så bara en natt..  Det blev ett sånt där mellan-dygn som man ju måste ta ibland när man reser. Spenderade typ halva tiden i duschen/badrummet där jag skrubbade bort tonvis med död hud (flagad hud, brännor och sånt är inte att leka med...) och andra halvan i sängen där jag och Ida drömde om Harry Styles och gjorde snapvideos till vår fan(s) Dagen därpå kämpade sig kroppen upp i ottan för att ta en massa-timmars-van till Langkawi. Det blev en rätt lång resa, med stress-köpt frukost på en svåråtkomlig 7/11. Halvt jäkla äventyr det där.
 
Väl framme i Langkawi tog tröttheten och grinigheten över ganska snabbt. Hostelet vi kollat upp var inget bra och ja... man orkar ju inte.. Det enda man kan tänka är snälla nån låt mig sova, bränn upp min tunga väska och dränk mig i vatten. Det slutade i alla fall med att vi bodde i ett helt ok motell-rum. Som ett fräscht hotellrum precis vid stranden i miniatyr-storlek. Och hatten av för stranden på Langkawi. Topp tre på resan! Kritvit sand (som nog bidrog till att jag brände häcken av mig - resans värsta bränna), klart vatten, lång och bred samt stort utbud av vattensporter. Langkawi blev verkligen stället där vi gjorde mest (Australien borträknat då).
 
Vi besökte i princip alla shoppingmalls på hela ön i jakt på adidas/nikeskor, pratade med säkert 20 taxichaufförer om malaysia truly asia (för vi åkte så mkt taxi), körde jetski mellan öar en hel dag (så jäkla kul!), körde go-cart, gick en 16m hög höghöjdsbana i flera timmar (fruktansvärt läskigt med döspännande), åkte cable car upp i 1000m höga bergen mm.
 
Vi visste ju att nästa stopp inte erbjuder så mycket att göra så då man man passa på! Efter en mer eller mindre fullspäckad vecka (i alla fall aktivitetsmässigt, inget festande, inga super-cuisines) tog vi ytterligar en taxi till flygplatsen. Vi möttes av chocken att vårat flyg skulle vara gravt försenat vilket betydde att vi skulle missa nästa i Kuala Lumpur, men lyckades med nöd och näppe lösa problemet och få ta ett annat flyg. Jäkla air force-tävlingar att stänga av halva flygtrafiken. Och sen att de inte sagt nåt tidigare! Men vi kom i alla fall fram sent till Lombok och åkte en sövande bilresa genom bäckmörkret, timme efter timme mot den trygga hamnen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: