ruedelamode

Life

Kategori: Allmänt

Just nu känner jag mig tom, bottenlös, abstrakt. Nivån för kreativitet är så pass hög, att jag kan komma med tre ord: Brist På Motivation. Har en känsla av att ödet inte ligger i mina händer, att jag inte sitter bakom rodret just nu. Skulle behöva känna en känsla av att jag har makt och inverkan över tillvaron. Vill jag ha mer jobb, så fixar jag det. Vill jag möta upp någon annan exakt just nu, så gör jag det. Vill jag lära känna den där personen, då gör jag det. Är bara liiiiiite för mentalt trött, energilös, omotverad och sjuk för att göra det. Tror jag behöver semester efter veckor av hårt, långt jobb och stress inför oklar framtid. Kollade den här sidan, lyssnade på den här podden och började spekulera i möjliga alternativ efter Bergen. Har kommit fram till att om jag stannar februari ut och det går sämst möjligt i jobb/pengaväg (dvs bara barnehage) så kommer jag ha pengar till en termin på Berkely/FIT i New York och till visit hos Lisa i Aix-de-provence och Louise i närheten av Milano, två veckor vardera. Stannar jag april ut kommer jag dessutom ha råd att resa runt i en och en halv månad. Går det supermega-bra, dvs. annat än barnehage och mer jobbtid, kan jag ha råd att resa mer/längre - tex australien (drinkkurs sydney?), roadtrip södra europa eller bo utomlands (Barcelona? Paris? London?) en period. Svårt att peppas av det nu dock, när fyra/fem månader av slitigt jobb står emellan. Det är eeeeeevighet. Måste komma på en grym pepp-sak för mig själv nånstans därimitten för att ha nåt att se fram emot. Är öppen för tips!      
 
                                                                                               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HEEJ

Kategori: Allmänt

Alltså jag får åååååååångest över att jag har så mkt att skriva om på den här bloggen, men inte orkar!! Det blir mkt ångest nu för tiden alltså. Har ju tid att skriva, i alla fall just nu, men det har hänt så mkt så jag vet liksom inte var jag ska börja i djungeln av alla tankar. Framgångar och motgångar i jobbväg, nya lägenheten, allmäna tankar om hur jäääävla fort tiden går (som vanligt), staden som växer i mina ögon, missöden/äventyr beroende på hur man ser det, nya människor, framtidsplaner, jul-ledighet, saknad av nära och kära och home-coming. Projektledning, anyone?
 
Är inte helt hundra på om jag kommer hinna skriva något före 26 dec då jag kommer tillbaka till Bergen... Hur mycket jag än vill tror jag inte att varken tiden eller orken kommer finnas, även om behover och längtan efter att skriva av mig växer så det knakar i gångjärnen. Är ju en sån person som gärna skriver av mig och nästan tvångsmässigt måste dela med mig av alla skitsaker jag är med om under en dag (t.ex. som att jag blev biten av en aggressiv hund idag!). 
 
Skitsamma... MÅSTE verkligen sluta skriva nu. Var meningen att inlägget skulle vara i centimeter-längd, inte decimeter. 
 
GOD JUL ALLA! 
 
Löööööve
 
greetings från ett snö-täckt Bergen
 Typ såhär sitter jag och skriver vederbörande inlägg, fast istället för att stirra på mitt peace-tecken till hand (?) stirrar jag på datorn
 

JAG LEVER!

Kategori: Allmänt

...i pepparkaks, glögg och "driving-home-for-christmas" anda. Har tusentals ord att berätta/uppdatera, men ingen tid. Idag är min enda lediga dag denna vecka, så tänker att jag ska göra absolut ingenting (dvs baka, städa, blogga, shoppa, budget-kalkylera, plugga på katalogen till ett jobb, skypea, gå på kyrkligt lucia-firande, åka pulka osv.). See ya later alligators
 
 
 
 

EN SÖNDAGSPROMMIS...

Kategori: Allmänt

...passar perfekt efter sammanställning av budgetkalkyleringar och lite bokföring.
Den ultimata slingan går över börstorget (a.k.a. restaurang-kvarteret), via bryggen...
...och sedan uppåt, uppåt. Förbi de mysiga söndagsöppna kaféerna där folk sitter och dricker kaffe och brunchar. Hundratals meter upp för ett av de många bergen som finns här.
Gympasko-sulorna spatserar över fuktiga kullerstensgator och...
...nedtrampade, barriga terrängspår.
Väl uppe är utsikten så fantastiskt vacker...
 ... att man är lite för tagen för att känna det annars så jobbiga tvånget att sätta sig ned på något av bergstopp-kaféerna (thank god).
Istället kan man (som anställd) avnjuta Kvarterets supergoda, blodröda thé, gratis.
 Och med endorfiner i kroppen har man energi att laga två feta storkok till kommande vecka + middag. 
Älskar promenader! Framförallt för sättet det får en att känna om sig själv. Duktig och nöjd är man då förtjänt av en mysig filmkväll.