ruedelamode

28 maj 2015

Kategori: Allmänt

Yo bitchas!!
 
Tänkte bara kika in lite. Blää är trött på att jobba alltså. 7 månaders ledighet låter kanske inte så länge in terms of att bli van vid att få vara fri. Men fan, det är sooooommeee time alltså. Känner ungefär med jobb som man brukar känna med jobb. Det känns i kroppen att nu börjar det bli dags att gå tillbaka till normalt, dvs att vara ledig lite igen. Hmm.... Förhoppningsvis beror det bara på att jag inte stormtrivs på jobbet, så att nästa jobb (dvs efter sommarjobb) kan kännas på riktigt. News på det också! Ida och jag bokar Perth (och Gili på vägen!) i veckan. Nu är det alltså bestämt. AUSTRALIEN I HÖST BABEYYY! Såååå härligt. Så lutar jag just nu åt jurist-basåret i Uppsala nästa höst. Då måste jag verkligen börja plugga alltså. Därmed basta.  
 
Har i övrigt varit ledig 4 dar. Varit på um och ska testa Cerazette under sommaren. Snart är jag tippitoppi-frisk och då ska jag börja träna på riktigt. Faktiskt nästan peppad. Jag, mamma och ebba var på Berghs exhibition, en dag och jag har typ aldrig varit så mätt i hela mitt liv. Åt mitt egenbakade bröd (yä) till frukost (tungt), drack latte på mammas jobb, fick ont i magen, åt bullar och godis på utställningen och stor köttbulletallrik + kaffe till lunch. Phuuu alltså så mätt man kan vara när man kommer på jobb.... Imorgon börjar jobbar jag igen efter denna långa ledighet, är så opepp man bara kan va. Men imorn är det Stockholm Marathon och jag har sett ett klipp av latteart så man får väl försöka hitta ljuset där det finns. Peace outttaa
Nästan sommar. IBLAND... Såå mkt jag vill/behöver köpa på stan men inga para, döööööör. Aldrig varit så fattig i hela mitt liv. 
Tyckte det var en fin bild på mamma
Och faktiskt en fin bild på ebba 
Vissa koncept berörde mig mer än andra. Tex känslobutiken. "Om vi kunde köpa känslor fysiskt som tex ångest, eufori och avundsjuka. Vad skulle de kosta i förhållande till varandra?"
Gratis kollektivtrafik för alla ungdomar under We Are Stockholm-festivalen. "Alla har inte tillgång till stan, det är viktigt att komma ihåg". Så - bra grej!
Inte imponerad av allt dock. I see you, and I raise you upplysningen om att det i vilket fall är ett minne för livet och en mer erfarenhet. Min inställning just nu är ju lite exakt motsatsen till denna haha
 

Lite annat från de senaste dagarna/veckorna

Kategori: Allmänt

Jag har hunnit med att hjälpa till och rensa ut det sista ur farmors lägenhet och vandrat mellan dörrvalven, genom varje rum, en sista gång. Aldrig mer tillbaka till Nybohov. Suck. 
Jobbat massa och bl.a. fått besök av ovannämnda, Greg Poehler och Rickard han i postkådlotteriet
Brunchat, lagat uuuuurgod mysmiddag, druckit kaffe Baileys och afterworkat med Maria. Bland annat....
Haft både namnsdag och fyllt 21. Oj. 
 
Nu går jag på helg, eller well.. en dags ledighet men det känns så jääääkla skönt och välbehövt. Jobbade på Parkinssonboendet igår och blev rätt slut efter det också efter att en i personalen tagit ut sin ilska på en boende. Usch, de har det bra jobbigt som det är med den där vidriga sjukdomen. Det hugger i hjärtat att se sånt.
 
Depp aside, pepp awide. Fortfarande lite nere pga sliten och är osäker på vad jag vill göra i höst. Definitivt inte plugga, men det finns ju fler alternativ än Australien i ett helt år. Norge ett par månader (SOM jag saknar Norge när jag ser 17 mai-videos), resa i andra delar av världen, USA osv. Australien prickar kanske in flest poäng, men jag vill inte gå miste om att det skulle finnas andra bra alternativ. (Jag och Maria utropade båda "Edinburgh!" och kände att där vill man kanske plugga nån gång... det finns så mycket att göra). Nu ska jag ääääääääääääääääätttttaaaaaa (ååå!) och slö-kolla serier. Hej hopp! 
 
 

Slutkörd

Kategori: Allmänt

Jag är tåget som ilande rusar fram över rälsen i 200km/h. Träd, toppar och dalar brevid fullkomligt uppslukas av hastigheten. Det är ingen stor krasch på gång som så, men just nu känner jag mig helt slutkörd. Det ligger typ 2 kg woth of tårar bakom varje öga och det är tungt att bära. Ända sen vi kom hem från Gili har en förkylning/influensa legat och pyrt bakom bihålorna. Väntat på att bryta ut så fort jag väl sänker hastigheten och låter det komma. Det gör mig så jäkla trött i kroppen. Samtidigt tär de tre senaste passen på starbucks med all kritik, stress och press jävligt mycket psykiskt. "Du måste bli snabbare Sofia". "På vadå? Kassa? Bar?" "Nej, p ALLT". Chefernas ögon finns precis överallt. "Vi tar inte ögonmått på Starbucks. Det är inte rutin. Jag vill aldrig se dig göra om det. ALDRIG". "Okeeeeeej boss...." Tror att jag är ovan att jobba, men jag är fan trött på att ta order. Hela jävla tiden. "Sofia, gör ett". Hallvägs in i ett: "Är du klar med ett eller" Plus"Gör två sen också" Okej. Sen gör du tre, okej?" "Och fyra. Nu. Sofia. Nuuu!!!" Det är stressigt och eftersom jag är ny får jag alla skitjobb. Typ köra 20 proppfylla soptunnor från ena änden av källaren till den andra. Brun sörja kletas stegvis ut över kläderna och håret att börjar drypa av svett. Armarna värker av ansträngning. Flytta blytunga däckmattor fram och tillbaka. Tiotals kilo. Moppa golv, Pressa pressa pressa för annars går inte den ingrodda smutsen bort. Hårdare. Det är fortfarande ingrott. Magmusklerna skriker av utmattning de också. Alla andra muskler likaså. Det finns ingen energi kvar i mig. 
 
Igår tror jag fan jag hade det värsta arbetspasset i hela mitt liv, alla kategorier. Jag höll på att somna innan jag kom dit för jag kände mig så sliten, för att sedan jobba till 00.30. Efter två timmar ville jag ge upp för att varken rygg, kroppen i allmänhet och psyket orkade mer. På förmiddagen innan hade jag pappa, ebba, Ankie, Bernt och Anna besökt farmors och farfars grav och planterat blommor. Det var soligt och blommorna blommade. En massa känslor och sorg som jag inte riktigt hanterat bubblade upp men jag kände inte att jag kunde släppa ut det. Med tankarna på jobb strax därefter, och omgivningen, kämpade jag mot tårarna och klumpen i svalget. Vi pratade härliga somrar, tryggheten hos henne, och hur dålig hon varit sista tiden då hon sorgligt nog kunnat hittas ensam på ett fik, mcDonalds eller annat sent på kvällen pga demens. Jag insåg att jag aldrig besökt graven tidigare eftersom jag varit så mycket bortrest. Vi tände två ljus. Två lågor som brann brevid varandra. Ett för farmor och ett för farfar. Och när jag såg den ena lågan svikta och inte riktigt vilja tändas, kände jag att hon kanske inte riktigt lämnat oss än. Då var det fan svårt att motverka glansen i ögonen. Det var sjukt men samtidigt väldigt befriande att höra Anna säga "Det känns liksom inte som att hon är borta, det kommer det nog aldrig göra. Hon var så bubblande som person och alltid med på allt vi gjorde". Suck vad svårt det kan vara att inse. Och smärtsamt. På min lediga dag åkte jag med pappa och Ebba till landet och möttes av ytterligare tomhet trots kusiner, mostrar och bebisar. Alla var liksom tystare än vanligt. När jag träffade Amanda, min kusins första barn, gick det upp för mig att jag kanske känner av en ålderskris. Hon var helt uuuuunderbart söt måste tilläggas!!! Men ingen in den äldsta generationen finns kvar. Mina kusiner i min generation får barn. Pappa och Ankie är äldst nu och Ankie har blivit farmor. Det är ju helt jävla sjukt. Vad gammal man är.  
 
Skulle bara vilja låsa in mig i ett rum och se serier eller filmer i tre dygn för att återhämta mig lite. Och gråta floder. Det är så mycket känslor kring massa saker som måste ut. Istället valde jag att konfrontera mamma och pappa med att åka till Australien i höst. Åh alltså man orkar inte... Jag orkar inte med att ha alla i rummet emot mig. Som pressar och säger att "jag inte förstår bättreee" typ. "Du tänker inte!" "Ska du gå hela livet utan utbildning?! Du förstör för dig själv! Livet går inte ut på att ha kul!!!" Osv osv. Som skriker på en och anklagar en för att vara oärlig och ljuga om mina skäl. Spelar det någon roll? Det blir för mycket. Jag kan inte komma hem från kritik på jobbet, till personangrepp hemma, flera dar i rad. Med sista droppen av ork i kroppen tog jag den här fighten. Det gick inte så bra. Tårarna brände bakom ögonen igen (de hade väl aldrig riktigt hunnit gå tillbaka) och jag ville bara springa därifrån. Typ rymma som när man var liten. Fyfan vad skönt. Varför ska man behöva förklara sig hela fucking jävla tiden?! Det är inte hela världen. Världen GÅR INTE UNDER. Det är inte hållbart att tänka att man inte kan ta ett år till för resor pga att "man hamnar efter". Det är precis sådana tänk som leder till utbrändhet. Där har jag varit och jag tänker inte hamna där igen.
 
De får tycka vad de vill, eller vara så oförstående de vill. Jag har inte ork att förklara mig bättre. Nu är jag helt slut. Man kan klara av att vara utmattad fysiskt. Man kan klara av att vara utmattad psykiskt. Men båda två, då är det fan tungt. Det kanske låter konstigt att det skulle hänga ihop, men det är min absoluta uppfattning. Jag vet att det fortfarande är mycket som är outtalat i Australien-frågan, jag är fortfarande helt jävla trött på starbucks, vet inte hur jag ska kunna sätta min fot där igen och jag har tio kilo ledsamhet och tårar bakom varje öga över älskade farmor som jag saknar så mycket. Och jag känner mig rätt dålig på det mesta efter all kritik. Jag hade fyra timmar ledigt imorse, de gick åt till att fightas emot mina föräldrar och att skriva det här inlägget för att lufta lite grann i alla fall. Nu ska jag åka och jobba på mitt andra jobb. Slit slit slit. Hej. 
 
 
 
 
 
 

Saknar de här knäppisarna faktiskt väldigt mycket

Kategori: Allmänt

 
 
OCH HUR FETT VORE DET INTE ATT ÅKA TILL GILI I SEPTEMBER OCH AUSTRALIEN I HÖST?!
COULD KILL FOR THAT.
KINDA.