ruedelamode

The great journey

Kategori: Allmänt

Efter två veckor i Bondi började fingrarna klia, och en krypande ångest över att inte ha några framtidsplaner infann sig. Så vi gick, men flip flops och saltigt hår, in på olika resebyråer. Tror det var mest egentligen för att bläddra i broschyrer och få ett hum om vad som fanns att göra. Slutade med att vi bokade in en 4-veckors resa med accommodation och alla east coast'ens must do's. Säga vad man vill om självdisciplin och förmågan att inte falla för säljares knep, men det blev en bra resa i alla fall.
Vi började med att ta flyget till Cairns i norra australien. Där är det varmast. Vi tänkte alltså åka med värmen i ryggen neråt, eftersom den efter hand kommer även dit. Cairns.... litet. Mer eller mindre en gata med glassbarer, pubar och lite snorkel -och badbutiker. Ingen strand, men träsk. Risk för krokodiler, fast det då inte syntes ett enda spår av nåt som skulle kunna vara en croc. Så folket i Cairns badar i en lagun (dvs en pool). Mysigt poolområde med trädäck och vajande palmer. Vilda-västern inspirerad klubb med mörkt mahogny, tunga träpelare och skjortbeklädda victoria-australienare. Mycket trevligt! Mycket poolhäng, en djungeltur med waterfalls och sägner, härlig yatch-liknande båt med världens härligaste personal och snorkelutrustning ut i barriärrevet, utgång och tricks med resans första gasspis (gaaah!).
Från Cairns tog vi Greyhound-bussen till Mission Beach för Ida och Marias skydive. Lät fett härligt! Dock inget jag vill punga ut två tusen spänn på. Den klassiska 10$-pizzan till lunch, stek på stranden (seriöst världens varmaste vatten!), skydive-bilder på instagram, funderingar kring om vi skulle äta ägg eller sylt till middag (ingen mataffär efter 5pm, minsta orten på jorden), blev hamburger-grillning by the pool, golden gaytime-glass och noodle-solande i poolen.
Därifrån gick lasset till Airlie Beach. Större än Mission Beach (såklart, en ärta är större än MB), och mer likt Cairns. Också lagun pga stingrasers, inte krokodiler den här gången. Ganska tidigt tog vi vårt pick och pack (som vi packat i weekend bag-form) och begav oss med kartan i hand till den lilla lyxhamnen. Följande tre dagar spenderades på en stor kappseglingsbåt kallad the Boomerang. Blandat folk: en del par, gulliga holländare, yngre tyska tjejer, högljudda engelsmän osv. Mycket god mat, mycket blåst, stort vitt skrov som guppar på vågorna, stag som vajar glittrande vatten och sol. Big fail på att vi valde att inte ta med goon. Men tack vare våra underbara sinnen och människor som delade med sig blev det en underbart härlig resa på havet och bland kritvita sandstränder.
Väl hemma i Airlie beach igen blev det - hör och häpna - en utgång till innan vi åkte vidare kommande morgon. Förfest på hostelets faktiskt väldigt rymliga balkong med lite svenska killar, vingliga steg ut i (vänster) trafiken, strömavbrott, diffust dansgolv med det ena kända ansiktet efter det andra från Boomerangen och vem-i-rummet med nyfunna vänner som i stunden kändes som gamla barndomsvänner (underbart när det händer) innan vi somnade pladask i vår sjukhus-korridor-dorm. Ida säger: ingen kommer orka läsa den här novellen. Alltså kör vi en cliff-hanger. To be continued....
La Laguna
 
Vårt kära hostel (orange is the new black..)
Minimarknad i mini-Cairns
Som vi sett fram emot The great Barrier reef!
I vattnet direkt
Dykaaa
Vi trampade runt på en liten ö av sand mitt i oceaner av hav. Så jävla ballt! 
Mini-yatch till båt kan man säga. Äääälskade b
Bebinda.. falls (?). Minns inte namnet, men jävligt högt var det.
Lite bussresa mellan stopp
Kan det ha varit här vår - faktiskt - osunda relation till selfies tog fart?
Spana på fåglar (dvs de där strutsliknande fåglarna som attackerar människor, kapar av halsen och därmed benämns som världens farligaste djur. Såg inga dock som tur var..)
Denna spot - hur härlig?!?!?!
Landat i Mission Beach, världens minsta by. Till lunch; pizza eller pizza?..
Mesta livet på gatorna var den här
Steka på stranden efter Ida och Marias skydive. Första stoppet på resan där havet faktiskt var varmt nog att ligga i ett tag.
Det här är Marias bild på en fallskärmshoppare. (Tänkte låtsas att det var hon..)
Fanns inte mycket att göra (eller äta) förutom att grilla
Rätt mysig liten resort ändå
Godaste glassen
Slappa, snacka, äta glass, kolla film med nyfunna vänner i mini-lada ute i nattmörkret
 
 
Ta bussen vidare
Lunchstopp längs de stora country roads'en
Framme i Airlie beach och i stormvind på väg till 3-dagars segeltur
 
 
"Sting suits" som vi fram till bara någon vecka sen trott var mot brännmaneter, och slarvat lite med, var emot "stinger-fiskar". De som dödade han krokodilkillen vad han nu heter haha..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Andra veckan/resten i Bondi

Kategori: Allmänt

Vilar man upp sig i en hel vecka är det ganska logiskt att man får massa energi. Kanske framförallt också rastlöshet. Så efterhand vaknade vi till liv på den berömda stranden utanför Sydney's inre kärna. När? Tills nu. Börjar bli tröttare nu.Var? Hängde fortsatt mycket i Bondi. Stekte på stranden, gick massa i butiker, frukost i solen på takterassen på Noah's. Hur? Lite mer snålt den här gången. Matmässigt. (Lagade mat i stökiga köket, medans snackade om allt mellan himmel och jord med andra på resande fot). Lite mindre snålt nattetid. Hostelrumsfest med italienare och nattbad i skyhöga vågor, weed, förfest till gungande toner på takterassen, möte med random killar på gatan på väg till klubben (såå lika 1D!), dvs småkillar men söta. Drama där alltså. En panikslagen över behov efter dagen-efter-piller, en fallen för frestelsen trots flickvän (--> drama mellan oss), och bråk mellan oss om nån jävla taxi/buss/eller "vad är bäst?!?", vilket resulterade i att jag vände mig till den kloke av dem och det slutade med att hela i hela gruppen stod och skrek på varandra, medan vi missade buss efter buss.
Suddigheter under nattens mörker i parkerna runt Bondi Beach. Ärr för resten av livet. Vem? One-Direction-killarna, skottar, högljudda engelsmän, och syndigt snygga italienare. Varför? Alltid goon'et.
Världens mysigaste paris-feeling-café i sydney
Busy beach
Selfies i solen
Igen
Världens minsta bikini? Hahahahahaha
 Den här främmande mannen alltså... Inte kul såhär, men zoomar man in massa kan man se nåt jäkligt kul
Dör bakis-döden dagen efter fest
Sista middagen innan the great journey!
Långa stekande dagar på stranden
Ena dagen...
... andra dagen,
Massa uttångar
 
 

Första veckan i Bondi beach

Kategori: Allmänt

Yo bitches! Ska försöka komma ihåg vad vi gjorde första veckan vi kom till Australien. Allt är ett enda stort töcken egentligen. Varför? Läs sammanfattningen. När? Slutet på sept, början på okt. (fan var det verkligen såå längesen?! Sinnes..).Var? Noah's hostel, Bondi Beach.Hur? Sovandes. Jäklar vad vi powernap'ade för att bota jetlagen. Orkade liksom ingenting. Flyttade runt mellan massa dorms pga för virriga för att boka rum med framförhållning, innan vi hittade vårt egna. Åt en massa god mat ute eftersom vi inte orkade laga. Spenderade därmed liiite för mycket dollars. (Att kompensera för nu). Mycket promenader, mycket snapchat, mycket blåst och sand. Allt medans solen stekte som fan. Vem? Oändligt flöde av backpackers. Äldre bjuda-in-sig-själv äventyrare, luriga babblare som ska dra med oss på klubb, långsamma tränings-freak som aldrig kan besluta om sin pp, lite svenskar och en jävla massa engelsmän och tyskar. Kul mix! Varför? Jetlag, maybe.
  
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Lösning?

Kategori: Allmänt

Okej så 99 av 100 försök att ladda upp bilder misslyckas. Sorry vänner, men jag har inte 100 x 3 min, som är tiden att få fram EN. Framförallt blir jag själv ledsen över att inte kunna dokumentera riktigt.

Oavsett vilket tänkte jag skriva lite om varje äventyr, eller varje period kanske. Precis samma inlägg som jag skulle skrivit med bilder, men utan. Tråkigt värre, men jag får lägga till dem i efterhand.

This sucks alltså...

När vi är tillbaka i Bondi kanske internet vill samarbeta. Då ska jag måla världen med turkosa hav, pärlemors-vita stränder och solkyssta ansikten. Jag har massaaaaa fotografier på lager. Tror det kan vara därför mobilen laggar och jag har kreativitet-abstinens. Börjar bli illa det här... :p

Long time no see

Kategori: Allmänt

Indeed. Internet här på andra aidan jordklotet är inte det lättaste att få tag på alltså. Vare sig det är wifi på hostelet, beachen, Greyhoundbussen eller det egna 3Gt.

Nu har vi precis anlänt till ny destination och internet funkar för tillfället i alla fall! Tänktr därför jag skulle uppdatera liiiite om början på resan åtminstonne... i form av bildtext... täckningen lär väl inte räcka till mer dessvärre. Men I'll be back with more nästa gång! Swear!


Flygresa/Hong Kong'ska supersnabbtåg.


Landat på Hong Kongs flygplats efter 2 + 11 + 9 timmaes flygresor. Helt uttmattade, vagt illamående men det gick förvånansvärt bra!

Stora staden


Mysiga gränder med lokala restauranger


Problem med pinnar samt ev. restaurangägaren som inte lät oss hpllas utan prompt skulle lära oss hur man äter. Om och om igen.


Jag känner mig ganska liten...16 timmar, nattetid, resulterade i segt häng på McCafe, promenader och desperat sökande efter nät (återigen...). Men Hong Kong var en feeet upplevelse!