ruedelamode

Oslo

Kategori: Allmänt

God morgen!
 
Klockan är nu... 12.00, prick. Kanske inte morgon, men tidigt i alla fall. Är det som är fördelen med att vara arbetsbefriad/jobba med eventjobb som börjar 13.00 - sovmorgon! Eller alltså, idag är jag ju helt ledig (thank god så skönt). Så jag gick upp vid 9 och gjorde mig i ordning lite grann, fick ont i magen så läste bort smärtan, sen gjorde jag och Ida frukost då Maria jobbar idag. Thé med super-mega-honung för att skrämma bort förkylningsvirusen som spökar här, samt gröt med kiwi. Gott! Igr gjorde vi mat-lista på nästan allt vi ska äta under den här veckan, så när Maria kommer hem beger vi oss till mataffären (tanken är att våra trynen ska synas där sällan möjligast för att undika impulsköp och utgifter). Sen kör vi storkok för hela slanten, y.u.m.m.i.e. No more gröt till lunch/middag, som brukar vara det enda alternativet när storkoken är slut.
 
Hur som helst, så tänkte jag i alla fall skriva om trippen vi gjorde till Oslo! I fredags förra veckan steg vi alltså upp i gryningen, sådär runt 04.30 för att ta flygbussen till Bergen Flygplats. Hela poängen var ju alltså att vi skulle till Oslo för "opplaering" för jobbet på JCP. Det är alltså inte uppläxning, utan utbildning, in case det va nån som missade det. Konstiga ord här. å vi fick flyg betalt, vilket kändes väldigt VIP'igt, yihaaa. Väl på plats i Oslo mötte vi upp gruppen som bestod av mestadels svenskar (ha! Suck on that norrmän. Vi är fan BÄST). Så steg vi på en så kallad Vip-buss, som förövrigt var rätt fräsig, och så anlände vi till JCP's huvudkontor. Sjukt ballt office, med enorm surfingbräda till konferensbord, foto/print-tapeter med surf beach-motiv och eeeenormaa wide screens. Där fick vi lite info, gjorde lite quiz och sånt annat sköjsigt. Sen tog vi VIP-bussen vidare till matbutiks-kedjans huvudkontor (är inte helt hundra, men tror jag skrev på ett sekretessavtal om att inte nämna deras namn, men tänker inte ta några risker). Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde där, but I know there was food.... Kan stanna vid det. 
 
Bra dag med andra ord. Åt så jag nästan sprack, drack massa goda drycker och fixade doggy-bag med hem. Värt! 
 
Tummen är svår att lyfta klockan 5 på morgonen
 
Käääääänn pepp, känn pepp, känn pepp, pepp pepp pepp! (älskar den visan)
 
Peppade tjejer, på Gardemoen i Oslo
 
Vrål-åk
 
Enormt chocolate-chip cookie-fat till vänster (dock halvt uppätet av oss haha) och enorma fräscha frukftat. Kaffe/thé/varm choklad-maskin till höger, och så den faaantastiska lunchbuffén som inkluderade alltifrån hembakta grillbröd och blåmögel-ost, till räkor, tzatsiki och avokadosallad. Yumm 
 

Dagens riktiga norska namn: Bob-Kåre
Dagens norska skillnad: att de är så sjukt o-svenska här. Främlingar som jag ber om intervjuer håller om en/klappar en på axeln liiiiite längre än vad som är socialt accepterat i Sverige. Fick X antal klappar på kinden av pensionärer igår på jobbet. Mycket trevligt! :)
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: