ruedelamode

ORD

Kategori: Allmänt

Har under de senaste månaderna börjat känna av tyngden från den imaginära högen av böcker jag vill läsa, i hjärnan. Det finns så otroligt många bra böcker därute, och inte minst böcker som kan ha en terapeutisk funktion eller som kan bidra till att förstå sig själv bättre. Har en hel hög sådana som jag inte kan vänta till att plöja igenom. Därför sammanställer jag en lista med de jag ser som betydelsefulla, och som kanske också är det för många fler därute, med liknande intressen och uplevelser.

Det är 1988 och har precis börjat snöa och Skynda att älska
Ett nystande i barndom och uppväxt. Om att ha vuxit upp med en äregirig och krävande mamma eller pappa. Komplexiteten som uppstår av att en relation till en förälder är distant.

 
Varulvsvalsen och I skuggan av värmen
Om att ha missbruk i sin närhet. Att spela rollen som omgivning till en instabil person med dramatiska utbrott, nedstämdhet, ångest och en provocerande destruktivitet.
 
Brinntid
Om utbrändhet, prestationsbaserad självkänsla och om att våga sätta ned foten. Resan i att hitta tillbaka till sig själv och att börja förstå och förebygga. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: